background
logotype

Рецепти

 Італійська пастаІталійська паста (Новинка 2018 до борошна з твердих сортів пшеніці "дурум")
Приготовані в домашніх умовах спагетті відрізняються більш м’яким, ніжним смаком; спробувавши таку пасту, купувати її в магазині вже не захочеться, тим більше що приготувати її досить просто.
Найбільш поширений рецепт приготування пасти в домашніх умовах, для якого знадобиться: 300 грамів борошна з твердих сортів пшениці; 2-3 курячих яйця; щіпка солі; трохи оливкової олії.
Спосіб приготування:Борошно просіваємо і висипаємо на стіл акуратною гіркою. В ній робимо невелике заглиблення, в яке вбиваємо 2 або 3 яйця (краще спочатку 2, а якщо тісто буде виходити дуже пухким і сухим, то вбити і третє).
Коли яйця вбиті, додаємо дрібку солі і вливаємо чайну ложку оливкової олії, після чого акуратно перемішуємо яйця по центру борошняної гірки виделкою.
Починаємо замішувати тісто – робити це потрібно від країв до центру, акуратно змішуючи борошно з яєчною масою.
Якщо тісто липне до рук і виходить не дуже еластичним, можна додати ще борошна, але не перестарайтеся, щоб воно не стало занадто крутим.
В ідеалі повинна вийти гладка і рівна грудочка тіста, досить туга і еластична. Коли тісто готове, його загортають у рушник або харчову плівку і залишають відпочивати на 10-15 хвилин.
• Далі відрізаємо від тіста невеликий шматочок, розрівнюємо його, кладемо між двома листами пергаментного паперу для випічки і розкочуємо качалкою до мінімальної товщини і максимальної рівномірності, роблячи це в напрямку «від себе».
• Готовий пласт тіста щільно обертаємо навколо присипаної борошном качалки і даємо підсохнути 10-15 хвилин.
• Після такої процедури тісто стане глянцевим, підсушеним і легко наріжеться на необхідної товщини смужки, в залежності від того, який вид макаронів ви хочете отримати.
Смачного!

  Пшоняна каша з гарбузом

 

  Пшоняна каша з гарбузом
На 1 ½ склянки пшона – 3 склянки води або молока, 750 г гарбуза, чайна ложка солі.
Спосіб приготування: свіжий гарбуз почистити, витерти насухо, дрібно порізати, покласти в каструлю, залити 3 склянками води або молока і варити 10-15 хв. Потім всипати промите пшоно і, помішуючи, варити ще 15-20 хв. Загуслу кашу накрити кришкою і залишити на 35-40 хв.
Смачного!

 

 

 Запіканка манна з фруктами 
  Запіканка манна з фруктами
На 1 склянку манної крупи – 4 склянки молока, ½ чайної ложки солі, 2-3 столові ложки цукру, 100 г фруктів, 2 яйця, 2-3 столові ложки масла. Спосіб приготування: зварити манну кашу на молоці. У готову кашу покласти цукор, сіль, масло, все перемішати і викласти на змащену маслом сковороду. Поверхню каші розгладити, посипати цукровим піском і запекти до появи рум'яної скоринки. Перед подачею на кашу покласти фрукти і полити ягідним соусом.
Смачного!

 

 

Горох зі шпиком

  Горох зі шпиком

На 2 склянки гороху – 1 чайна ложка солі. 100 г шпику, 2 репчатых лука.
Спосіб приготування: горох промити, залити холодною водою і залишити набухати, після чого воду злити, налити свіжої і варити без солі, поки зробиться пюре. У розварений горох покласти сіль і присмачена салом цибулю.
Приємного апетиту!

 

 

Кукурудзяна запіканка
  Кукурудзяна запіканка

Кукурудзяна крупа – 500 г, вода - 1½ л, жовток яйця - 1 шт., тертий сир – 150 г, молоко 2 склянки, масло вершкове – 50 г., сіль.
Спосіб приготування: кукурудзяну крупу перебрати, промити, всипати в холодну воду, посолити і зварити кашу. Потім викласти у форму, змащену маслом. Посипати сухарями. Запіканку змастити жовтком, посипати тертим сиром і полити вершковим маслом. Запекти в духовці. Подати з гарячим молоком. Смачного!

 

 

Каша гречана з грибами та цибулею
  Каша гречана з грибами та цибулею

На 2 склянки гречаної крупи – 3 склянки води, 25 г сухих грибів, 2 ріпчатих цибулі, 2-3 столові ложки жиру, 1 чайна ложка солі.
Спосіб приготування: сухі гриби промити, скласти в каструлю, залити 3 склянками холодної води і залишити на 1-1½ години. Коли гриби набухнуть, вийняти з води, дрібно порізати, покласти назад у воду,довести до кипіння, додати сіль, засипати гречку, і,помішуючи, варити до загустіння. Потім каструлю з кашею накрити і поставити, щоб упріла на 2 години. У готову кашу додати цибулю і перемішати все. Смачного!

 

 

2018  «August-Kiy» LTD. ТОВ «Август-Кий» +38(044)-496-1-496   All rights reserved